Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων

και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Μεσσηνίας


"Σαν τους κόκκους της άμμου, αμέτρητοι,

απηροελάχιστοι, ως το αέναο. Έτσι και η προσπάθεια έτσι και η ελπίδα"....
Cygnet programm

αρχείο λήψης

Ομάδες Υποστήριξης & Συμβουλευτικής Γονέων Μέσω Του Προγράμματος Cygnet.

 

Ομάδες υποστήριξης και συμβουλευτικής γονέων παιδιών που ανήκουν στο φάσμα του Αυτισμού πρόκειται να ξεκινήσουν στο Κέντρο Ημέρας Παιδιών & Εφήβων με Αυτισμό Μεσσηνίας.

 

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης Cygnet αποτελεί ένα δομημένο πρόγραμμα με απώτερο στόχο την εκπαίδευση των γονέων στην κατανόηση του αυτισμού. Ταυτόχρονα λειτουργεί ως τόπος συνάντησης γονέων προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις, εμπειρίες και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των παιδιών τους όσο και τη δική τους.

Το βασικό πρόγραμμα Cygnet, παρουσιάζεται σε ομάδες περίπου 12 ατόμων και είναι χωρισμένο σε έξι συναντήσεις, διάρκειας δυόμιση έως τριών ωρών η κάθε μία και μια πιθανή μετέπειτα συνεδρία παρακολούθησης (follow-up).

Συνάντηση 1: Τι είναι οι Καταστάσεις Αυτιστικού φάσματος;

Συνάντηση 2: Επικοινωνία

Συνάντηση 3: Αισθητηριακά θέματα

Συνάντηση 4: Κατανόηση συμπεριφοράς

Συνάντηση 5: Διαχείριση συμπεριφοράς

Συνάντηση 6: Επιλογή αποφασισμένη από γονείς/φροντιστές

Συνάντηση παρακολούθησης (follow-up) - τρεις μήνες μετά

Το πρόγραμμα αναπτύχθηκε στην Αγγλία από το Barnado’s το 2003. Τα αποκλειστικά δικαιώματα στην Ελλάδα και την επιμέλεια του υλικού έχει η ομάδα εργασίας της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικών Μελετών (Ε.ΨΥ.ΜΕ.).

 

Θα εφαρμοστεί από πιστοποιημένες εκπαιδεύτριες Cygnet στο χώρο του Κέντρου Ημέρας και απευθύνεται σε γονείς/φροντιστές και συνοδούς παιδιών με αυτισμό.

 
RocketTheme Joomla Templates