Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων

και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Μεσσηνίας


"Σαν τους κόκκους της άμμου, αμέτρητοι,

απηροελάχιστοι, ως το αέναο. Έτσι και η προσπάθεια έτσι και η ελπίδα"....
Εκδηλώσεις
2_Apriliou
 
Ημερίδα με θέμα...
"Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος ΔΑΔ απο τη θεωρία στην πράξη"
 

Afisa-Imerida_24-25_Ianouariou

 

 
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΩΝ
Tην Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου οι εθελοντές του Κέντρου Νέων Καλαμάτας επισκέφτηκαν το Κέντρο Ημέρας Παιδιού και Εφήβου με Αυτισμό Ν.Μεσσηνίας !
Οι εθελοντές ενημερώθηκαν σχετικά με τη φύση της διαταραχής του Αυτισμού και ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση.
Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στους χώρους, παρακολούθησαν από μονόδρομο καθρέφτη συνεδρίες και συμμετείχαν ανά ομάδες σε δραστηριότητες και μουσικοκινητικά παιχνίδια με τα παιδιά του Κέντρου !
Με οπτικά προγράμματα και χρήση κοινωνικών ιστοριών τα παιδιά είχαν προετοιμαστεί για την επίσκεψη και έτσι όλοι το διασκεδάσαμε πολύ!
Ανοίγουμε τη πόρτα μας στη κοινότητα υλοποιώντας έτσι με αυτό το τρόπο ένα από τους βασικούς μας στόχους....
Ο κόσμος να γνωρίσει και να αγαπήσει τον αυτισμό !

 

 

 
COOK FOR AUTISM
Tη Παρασκευη 24 Αυγούστου τα παιδιά με αυτισμό του Κέντρου Ημέρας παιδιού και εφήβου με Αυτισμό Ν.Μεσσηνίας είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν μαζί με τα αδέρφια
και τις μαμάδες τους σε ένα εργαστήρι μαγειρικής απο τους David Lakes (USA ) και Κωνσταντίνο Πετεβίνο (Μega Kύπρου).
Σύμφωνα με την επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας Παυλοπούλου Γεωργία η βασική ιδέα ήταν τα παιδιά να πειραματιστούν με τα υλικά, να βρούν τρόπους συνεργατικού παιχνιδιού μέσα από τα μαγειρέματα με τις μαμάδες και τα αδέρφια τους και φυσικά να διασκεδάσουν σηματοδοτώντας έτσιτο τέλος του ακαδημαικού έτους 2011-12 και την έναρξη της καινούργιας σεζόν 2012-13!
Μέσα απο τη μαγειρική τα παιδιά εξασκούν δεξιότητες οπτικοκινητικού συντονισμού, λεπτής κίνησης, μαθαίνουν να εκτελούν σκολουθία οδηγιών ενώ παράλληλα συμβάλλει στην αισθητηριακή ολoκλήρωση μέσω της αφής, της γεύσης και της όσφρησης.

 

 

 
AΠΟΧΑΙΡΕΤΑΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
Την 25η Αυγούστου 2012 η θεατρική παράσταση "Βάτραχοι" του Αριστοφάνηc66733db6fd9c6779ab24f57f69f5201_XL
& την 26η Αυγούστου η Συναυλία των Αποφοίτων "Μαρία Κάλλας"στο Αμφιθέατρο του Κάστρου της Καλαμάτας και ώρα 21:00.Τα έσοδα των εκδηλώσεων θα διατεθούνστο κέντρο Ημέρας παιδιών & Εφήβων με αυτισμό Ν. Μεσσηνίας.Οι εκδηλώσεις γίνονται με τη στήριξη του Δήμου Καλαμάταςκαι της κοινωφελούς επιχείρησης "Φάρις".Τα εισιτήρια κοστίζουν 5€ για κάθε παράστασηκαι 8€ το ενιαίο εισιτήριο και για τις δύο εκδηλώσεις.
 
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
RocketTheme Joomla Templates