Εργατικές Κατοικίες Ασύλου, Καλαμάτα 2721089978 6944169486 autismmessinia@gmail.com Δευτ.-Παρ. 08:00-19:00

logo new text

Σχετικά με εμάς…


Το 2007 μια Ομάδα Γονέων παιδιών με Αυτισμό ίδρυσαν τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας ως αποτέλεσμα της ανάγκης που ένιωθαν να μοιραστούν το άγχος και την αγωνία για το μέλλον των παιδιών τους. Τον Ιούνιο του 2009, δημιουργήθηκε το Κέντρο Ημέρας Παιδιών & Εφήβων με Αυτισμό Μεσσηνίας, με σκοπό την στήριξη παιδιών & εφήβων με αυτισμό και των οικογενειών τους, σε ένα κτίριο που παραχωρήθηκε από το Δήμο Καλαμάτας.

Σήμερα, το Κέντρο Ημέρας λειτουργεί σε δύο όμορα κτίρια και παρέχει υπηρεσίες σε περίπου 30 παιδιά και εφήβους και τις οικογένειές τους σε εβδομαδιαία βάση.

Ωστόσο, οι ανάγκες και οι απαιτήσεις για υποστήριξη από το Κέντρο μας έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό, τόσο για μικρότερες ηλικίες (πρώιμη παρέμβαση), όσο, και για δομές υποστήριξης ενήλικων αυτιστικών ατόμων (Κέντρο Ημέρας/ Ξενώνας/ Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, καθώς είναι η μοναδική εξειδικευμένη δομή για αυτισμό στη Μεσσηνία.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ο Σύλλογός έχει καταφέρει την επέκταση του ηλικιακού ορίου της δομής προς τα κάτω, παρέχοντας υπηρεσίες πρώιμης παρέμβασης σε νήπια από την ηλικία της διάγνωσης, πήρε την έγκριση για τη δημιουργία δύο Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ενηλίκων με αυτισμό, ενώ ταυτόχρονα διεκδικεί τη δημιουργία και άλλων δομών για μεγαλύτερη και πληρέστερη υποστήριξη για όλες τις ηλικίες, όπως αρμόζει σε πολιτισμένες χώρες που πρέπει να σέβονται τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες όλων των πολιτών τους.

Πιστοποιητοποιημένος φορέας στον "Προγραμματισμό και διαχείριση συγχρηματοδοτούμενων και λοιπών έργων και προμηθειών"  ISO 9001:2015

Συνεργαζόμενος φορέας με τα Special Olympics Hellas με στόχο την ενίσχυση της συμμετοχής ατόμων με νοητική αναπηρία σε αθλητικά προγράμματα, σε Τοπικό, Περιφερειακό και Εθνικό επίπεδο, καθώς και σε Παγκόσμιους αγώνες

Φορέας εγγεγραμμένος στο εθνικό μητρώο παροχής κοινωνικής φροντίδας

Προηγούμενο Επόμενο

Tουρνουά Α2 βόλεϊ ανδρών στη μνήμη του Γιάννη Μπουσούνη

«Σας καλούμε όλους στο Κλειστό του Δημοτικού Σταδίου Παραλίας για να παρακολουθήσετε υψηλού επιπέδου θέαμα βόλεϊ και να τιμήσουμε τη μνήμη ενός ανθρώπου που πρόσφερε ανιδιοτελώς τα μέγιστα για να αναπτυχθεί το άθλημα στην πόλη μας», αναφέρει η διοίκηση της Καλαμάτας ‘80

καλώντας τους φιλάθλους να παρακολουθήσουν τους αγώνες του 3ου τουρνουά «Γιάννης Μπουσούνης».
Εκτός από τους «Λύκους» και οι υπόλοιπες ομάδες που συμμετέχουν είναι της Α2 Εθνικής κατηγορίας, κάτι που σημαίνει ότι και το αγωνιστικό θέαμα θα είναι υψηλό και ταυτόχρονα θα δοθεί η ευκαιρία στον προπονητή του ΑΟΚ ’80, Παναγιώτη Ντάκουρη και στους άλλους τρεις συναδέλφους του για δύο αντιπροσωπευτικά τεστ πρωταθλήματος.

Το πρόγραμμα έχει, ειδικότερα, ως εξής:
Σήμερα
5 μ.μ. ΑΟ Αιγιαλέων-Πανερυθραϊκός
7.30 μ.μ. Καλαμάτα-Καρδίτσα
Κυριακή
3.30 μ.μ. μικρός τελικός
(και απονομή χάλκινου μεταλλίου)
6 μ.μ. μεγάλος τελικός
(και απονομές στον 1ο και 2ο νικητή, καθώς και στον πολυτιμότερο παίκτη του τουρνουά).
 
Τιμή στον Γιάννη Μπουσούνη
Σε ανακοίνωσή της η Καλαμάτα ’80 αναφέρει ακόμα τα παρακάτω για τη διαδρομή και την προσφορά του Γιάννη Μπουσούνη στο χώρο του βόλεϊ, καθώς και για την παράλληλη δράση υποστήριξης του Συλλόγου γονέων, κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αυτισμό:
Θα θέλαμε να καλέσουμε τον φίλαθλο κόσμο της πόλης μας στο 3ο τουρνουά προετοιμασίας πετοσφαίρισης ανδρών που πραγματοποιεί η ομάδα μας στη μνήμη του Γιάννη Μπουσούνη, ενός ανθρώπου που συνδύασε την παρουσία του στο σύλλογό μας με την άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία και τη διατήρησή της εκεί έως σήμερα. Τιμούμε παράλληλα έναν άνθρωπο ο οποίος έχει σημαδέψει το βόλεϊ στην πόλη μας υπηρετώντας το τόσο σαν αθλητής όσο και σαν παράγοντας, συμμετέχοντας στις πιο λαμπρές σελίδες που έχει επιτύχει το άθλημα στην περιοχή μας.

Ο Γιάννης Μπουσούνης ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το βόλεϊ σαν αθλητής, με τα χρώματα του Μεσσηνιακού ΓΣ, από τα μαθητικά του χρόνια. Φοιτητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο συνέχισε να αγωνίζεται για τον Μεσσηνιακό επιτυγχάνοντας με τους τότε συμπαίκτες του την άνοδο στην Β’ Εθνική κατηγορία.
Στη συνέχεια, τη δεκαετία του ’80 κι ενώ οι επαγγελματικές και οικογενειακές του υποχρεώσεις αυξάνονταν, υπηρέτησε δίπλα σε προέδρους του Μεσσηνιακού ΓΣ, που ήταν τότε η κυρίαρχη ομάδα της πόλης μας στο άθλημα. Με το πάθος που τον διέκρινε σαν άνθρωπο, μαζί με άλλους φίλους του αθλήματος,καταφέρανε να  γράψει η ομάδα τις πιο λαμπρές σελίδες στην ιστορία του βόλεϊ στην πόλη, κατακτώντας δυο φορές την άνοδο στην Α’ Εθνική κατηγορία.
Ήταν οι εποχές που από τα μέσα της εβδομάδας η πόλη συζητούσε το σαββατιάτικο παιχνίδι. Ήταν οι εποχές που ξεπήδησαν πολλοί καλαματιανοί παίκτες. Ήταν η εποχή που η ομάδα είχε ένα χρυσό Ολυμπιονίκη για προπονητή (Γέρζυ Βελτζ). Στη συνέχει αποσύρθηκε από την ενεργό συμμετοχή στα διοικητικά, παρέμεινε όμως φίλαθλος του αθλήματος και αρωγός σε ό,τι μπορούσε να βοηθήσει για την πρόοδό του. Τα τελευταία χρόνια και βλέποντας την προσπάθεια του συλλόγου μας για άνθιση του αθλήματος ασχολήθηκε ξανά, αυτή τη φορά με την ομάδα μας και καταφέραμε την άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία όπου αγωνιζόμαστε μέχρι σήμερα.
Καταφέραμε μαζί τις επιτυχίες που ξαναγέμισαν το γήπεδο της Παραλίας και το μεγάλο του όνειρο ήταν να ανέβει το καλαματιανό βόλεϊ ξανά στα σαλόνια της Α1 Εθνικής κατηγορίας, ώστε στο Κλειστό να έρθουν οι κορυφαίες ομάδες. Ένα όνειρο που δεν κατάφερε να δει να πραγματοποιείται, αλλά το έχει αφήσει παρακαταθήκη σε μας…
Τα τελευταία χρόνια κι ενώ έδινε μεγάλη μάχη με το πρόβλημα της υγείας του, παρέμεινε δίπλα μας και βοηθούσε με τη φυσική του παρουσία, διδάσκοντας όλους μας ότι το πάθος για ό,τι αγαπάμε είναι δυνατότερο από κάθε σωματική δοκιμασία.
Στη μνήμη αυτού του ανθρώπου, λοιπόν, το Σαββατοκύριακο 5-6 Οκτωβρίου πραγματοποιούμε το 3ο τουρνουά προετοιμασίας με τη συμμετοχή των ομάδων Πανερυθραϊκός ΑΣ, ΣΠΑ Καρδίτσα και ΑΟ Αιγιαλέων Αιγιίο –ομάδες όλες της Α2 Εθνικής κατηγορίας, γεγονός που υπόσχεται δυνατά παιχνίδια και υψηλού επιπέδου θέαμα.

 

Πηγή : www.tharrosnews.gr

Διεύθυνση

Εργατικές Κατοικίες Ασύλου, Καλαμάτα

Τηλέφωνα επικοινωνίας

2721089978 Σύλλογος

2721301191 Κέντρο Ημέρας

6944169486 Πρόεδρος- Σαραβελάκης Κωνσταντίνος

Ωρες Λειτουργίας

Δευτέρα-Παρασκευή

Σύλλογος 08:00-16:00

Κέντρο Ημέρας 11:00-19:00

Email

Email Συλλόγου:

autismmessinia@gmail.com

Email Κέντρου Ημέρας: 

autism.kalamata@gmail.com