Εργατικές Κατοικίες Ασύλου, Καλαμάτα 2721089978 6944169486 autismmessinia@gmail.com Δευτ.-Παρ. 8:00-16:00

Το Κέντρο Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό Μεσσηνίας στην εκπομπή της ΕΤ3 "Με το τρία το Σαββατοκύριακο" με την Έλσα Ποιμενίδου το Σάββατο 6 Ιουλίου 2019.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας, οι Ωφελούμενοι και οι εργαζόμενοι του Κέντρου Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό Μεσσηνίας, θα ήθελαν να ευχαριστήσουν όλους όσους συμμετείχαν στη γιορτή μας για τα δέκα χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Ημέρας, Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό Μεσσηνίας, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019, στο χώρο του Κέντρου Ημέρας, στις Εργατικές Κατοικίες Ασύλου.

Στην εκδήλωση αυτή έγινε και η τελετή Ονοματοδοσίας του Κέντρου μας και στο εξής θα αναφέρεται επίσημα με το ακρωνύμιο “Κέντρο Ημέρας Ε.Υ.Τ.Υ.Χ.Ι.Α.” από τις λέξεις Ενημέρωση- Υποστήριξη- Τεχνική- Υπομονή- Χαρά- Ισότητα- Αλληλεγγύη, ουσιαστικά που συνθέτουν τους στόχους του Φορέα μας και της Δομής μας, σχετικά για τα άτομα με αυτισμό.

Η επιλογή του ονόματος προέκυψε μετά από μια διαδικασία που περιελάμβανε προτάσεις ονομάτων από το κοινό και δημόσιας ψηφοφορίας των επικρατέστερων μέσω face book. Μια διαδικασία για την οποία οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για την προβολή της, στους Ραδιοφωνικούς Σταθμούς “City fm 103,8”, “Κανάλι 20 88,6”, “Δίαυλος 99,2”, το siteMessiniaradio.gr” και τη διαδικτυακή τηλεόραση “MessiniaWebTV.gr”, αλλά και σε όλους όσοι συμμετείχαν με την πρότασή τους ή την ψήφο τους.

Ιδιαίτερα, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το «PLATEA» και την οικογένεια Παπασταθόπουλου για την προσφορά τους στην εκδήλωσή μας, καθώς και τον σεφ Στέλιο Μπαρμπέα και το επιτελείο του για την ανιδιοτελή βοήθειά τους.

Τέλος, θα θέλαμε από καρδιάς να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε για την παρουσία τους, την ορχήστρα των εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, οι οποίοι πλαισίωσαν μουσικά την εκδήλωσή μας.

Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας, θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για την υποστήριξη όλων των ατόμων με αυτισμό, ανεξαρτήτως ηλικίας και λειτουργικότητας. Είναι κάτι που αποτελεί πρωταρχικό μας σκοπό και εκφράζει και τους εκπροσώπους από όλους τους φορείς αυτισμού από όλη την Ελλάδα, που παραβρέθηκαν στη συνάντηση με την ευκαιρία της γιορτής μας.

Ελπίζουμε να είμαστε όλοι καλά να γιορτάσουμε και τα είκοσι χρόνια μας, με νέες δομές και δράσεις.

Το ΔΣ του Συλλόγου

Φωτογραφίες : Νίκος Ηλιόπουλος, MessiniaRadio.gr

Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας,
σας καλεί στη γιορτή για τα δέκα χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Ημέρας, Παιδιών
και Εφήβων με Αυτισμό Μεσσηνίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή
28 Ιουνίου 2019, στις 20:00 στο χώρο του Κέντρου Ημέρας, στις Εργατικές
Κατοικίες Ασύλου, στην Καλαμάτα.
Στην εκδήλωση αυτή, θα γίνει και η τελετή Ονοματοδοσίας του Κέντρου μας,
μετά από δημόσια διαδικασία ψηφοφορίας, μέσω μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης.
 
Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με την ορχήστρα των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
 
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα


Το ΔΣ του Συλλόγου.
 10 YEARS

ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΆ ΤΟ 2019 ΤΟ ΚΎΤΤΑΡΟ ΣΥΜΜΕΤΈΧΕΙ ΚΑΙ ΧΑΡΊΖΕΙ ΜΕΡΟς ΤΩΝ ΕΣΌΔΩΝ ΣΤΟ
Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων ατόμων με αυτισμό Μεσσηνίας

Negroni Week – 100 years Negroni
Το Νegroni φέτος γιορτάζει 100 χρόνια!
Το Νegroni week είναι μία παγκόσμια πρωτοβουλία που θέτει τα BARS
στο επίκεντρο, μέσα από ένα φιλανθρωπικό σκοπό & χρησιμοποιώντας το
διάσημο cocktail Negroni σαν το κεντρικό σημείο αναφοράς.
Κάθε bar που συμμετέχει στο negroni week μπορεί την εβδομάδα 24-30/6
να χαρίσει μέρος των εσόδων από τα Negronis που θα καταναλωθούν σε
όποιον φιλανθρωπικό σκοπό εκείνο θέλει!
Cheers for your cause!

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η ακαδημία ποδοσφαίρου TORNADOS P.F.A. σε συνεργασία με τα εκπαιδευτήρια Μπουγά, διοργάνωσε το 3ο KALAMATA CUP AKOVITIKA.Μια γιορτή του ποδοσφαίρου για τους μικρούς λάτρεις του αθλήματος, με πολλούς αγώνες και έντονα συναισθήματα. Η αρχή έγινε σήμερα και θα ολοκληρωθεί αύριο η πρώτη φάση και πραγματοποιήθηκαν στο γήπεδο 5Χ5 των Εκπ.Μπουγά για πρώτη φορά, αγώνες στην κατηγορία Κ-8 (2010-2011 γεν.).Την σκυτάλη θα πάρουν στις 14-15-16 Ιουνίου οι κατηγορίες Κ-11 και Κ-14 με πάνω από 40 αγώνες και στις 2 κατηγορίες. Οι αγώνες υποστηρίζονται από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας και από τον Δήμο Καλαμάτας.Αξίζει να αναφερθεί πως όλες τις μέρες του τουρνουά στο χώρο των εκπαιδευτηρίων Μπουγά θα υπάρχει περίπτερο ενημέρωσης από το ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ για την ενημέρωση,την γνωριμία,την έννοια της διαφορετικότητας και του σεβασμού από γονείς και παιδιά.

 

Πηγή : www.messinialive.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ: “ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΜΕΡΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ ΜΕΣ/ΝΙΑΣ”

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: “ Το όνομά μου είναι...”

 

Κλείνουν φέτος (1 Ιουνίου 2019) 10 χρόνια από την ίδρυση και λειτουργία του “Κέντρου Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό Μεσσηνίας.

 

Ενός από τα πρώτα εξειδικευμένα Κέντρα Ημέρας για αυτισμό στην Ελλάδα και το πρώτο και μοναδικό στην Πελοπόννησο, στο οποίο έχουν δεχθεί και δέχονται, θεραπευτική παρέμβαση, εντελώς δωρεάν πάνω από 40 παιδιά και έφηβοι, ηλικίας από 6 έως 18 ετών, καθώς και οι οικογένειες τους δέχονται συμβουλευτική υποστήριξη.

Από φέτος έχει υπάρξει διεύρυνση του κέντρου και σε μικρότερες ηλικίες (πρώιμη παρέμβαση, από 2,5 ετών και πάνω).

Την ευθύνη λειτουργίας για το Κέντρο Ημέρας, έχει ο Σύλλογος Γονέων, κηδεμόνων και Φίλων ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας και ελέγχεται από τη Δ/νση Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας.

Με την ευκαιρία λοιπόν των 10 χρόνων λειτουργίας, ο Σύλλογος προτίθεται να προχωρήσει στην ονοματοδοσία του Κέντρου Ημέρας με μια πιο σύντομη ονομασία, η οποία να προσδιορίζει και να χαρακτηρίζει σύντομα το έργο τα συναισθήματα και την προσφορά του Κέντρου στα παιδιά και τους εφήβους με αυτισμό, αλλά και την τοπική κοινωνία.

Για το λόγο αυτό, σε συνεργασία με τους City FM 103,8 – Κανάλι 20 88,6 – Δίαυλος 99,2 – MessiniaRadio.gr και MessiniaWebTV.gr, θα πραγματοποιηθεί ψηφοφορία για να δοθεί το πιο κατάλληλο και πρόσφορο όνομα στο Κέντρο.

Χρονοδιάγραμμα:

 

Από την Παρασκευή 17 Μαΐου έως και την Παρασκευή 31 Μαΐου, θα περιμένουμε τις προτάσεις του κοινού με μήνυμα, στην αντίστοιχη εφαρμογή που έχει δημιουργηθεί στην ιστοσελίδα του Συλλόγου  

www.autismmessinias.gr. (ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ --->>> ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΜΕΡΑΣ) και συμπληρώνετε τη φόρμα επικοινωνίας.

Αγοράστηκε από τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας και τοποθετήθηκε, για τις ανάγκες του Κέντρου Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό Μεσσηνίας, προτζέκτορας για την λειτουργία του διαδραστικού πίνακα δωρεάς της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας.

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη 7 Μαίου το εργαστήριο πιστοποιημένο με CPD Synergy με κεντρικό εισηγητή τον Richard Mills Διευθυντή ερευνών AT Autism Μ. Βρετανίας. Στιγμές από το εργαστήριο παρουσιάζονται στο παραπάνω βίντεο.

Ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 6 Μαίου η ημερίδα Synergy με κεντρικός εισηγητή τον Richard Mills Διευθυντή ερευνών AT Autism Μ. Βρετανίας. Στιγμές από την ημερίδα παρουσιάζονται στο παραπάνω βίντεο.

 

Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας σε συνεργασία με το ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη διοργανώνουν το Synergy.

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας ενημέρωσης και ευαισθητοποίσης για τον Αυτισμό (2 Απριλίου) ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας,

Παραδόθηκε σήμερα ένας διαδραστικός Πίνακας για τις ανάγκες του Κέντρου Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό Μεσσηνίας

από την Πρόεδρο κ. Ελένη Αλειφέρη και το Γραμματέα κ. Παναγιώτη Μπαζίγο της Μεσσηνιακή Αμφικτυονία στη Διεύθυνση,

τους εργαζόμενους και τους εθελοντές του Κέντρου.

Σελίδα 1 από 2

Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 73 επισκέπτες και κανένα μέλος

Διεύθυνση

Εργατικές Κατοικίες Ασύλου, Καλαμάτα

Τηλέφωνα επικοινωνίας

2721089978 Σύλλογος

2721301191 Κέντρο Ημέρας

694 416 9486 Διοικητικά Υπεύθυνος

Ωρες Λειτουργίας

Δευτέρα-Παρασκευή

Σύλλογος 08:00-16:00

Κέντρο Ημέρας 11:00-19:00

Email

Email Συλλόγου : autismmessinia@gmail.com

Email Κέντρου Ημέρας : autism.kalamata@gmail.com