Εργατικές Κατοικίες Ασύλου, Καλαμάτα 2721089978 6944169486 autismmessinia@gmail.com Δευτ.-Παρ. 8:00-16:00

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Το Δ.Σ. του «Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό  Μεσσηνίας», καλεί τα μέλη του σε Τακτική Γενική Συνέλευση, την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020 και ώρα 18:30 στον προαύλιο χώρο του «Κέντρου Ημέρας, Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό Μεσσηνίας», στις Εργατικές Κατοικίες Ασύλου.  

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης:

 • Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης.
 • Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός έτους 2019 και Προϋπολογισμός 2020.
 • Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής.
 • Εκκαθάριση μητρώου μελών Φορέα.
 • Δημιουργία Δομής Φιλοξενίας Ατόμων με Αυτισμό.
 • Τροποποίηση Καταστατικού.
 • Προτάσεις για άλλες δράσεις του συλλόγου.

Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την Κυριακή 19 Ιουλίου, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο, με τα ίδια θέματα προς συζήτηση.

Δικαίωμα συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση, έχουν τα ταμειακώς τακτοποιημένα τακτικά μέλη του Συλλόγου, που έχουν εγγραφεί στις καταστάσεις μελών.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Χριστοδουλόπουλος Ευστάθιος

 

Για να δείτε το έγγραφο πατήστε εδώ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 23/6/2020 στο χώρο του Κέντρου Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό Μεσσηνίας "Ε.Υ.Τ.Υ.Χ.Ι.Α." τεστ ανίχνευσης Covid-19 από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το ΚΥ Καλαμάτας σε ωφελούμενους, εργαζόμενους και μέλη του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας

Ο «Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας», σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας, πρόκειται να πραγματοποιήσουν τεστ ανίχνευσης κρουσμάτων για το νέο κορωνοϊο, σε ωφελούμενους και εργαζόμενους του «Κέντρου Ημέρας, Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό Μεσσηνίας».

Η δράση αυτή, γίνεται στο πλαίσιο των ελέγχων του ΕΟΔΥ (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας),  με σκοπό την πρώιμη ανίχνευση κρουσμάτων και τη δημιουργία επιδημιολογικών δεδομένων.

Η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ, θα βρίσκεται στο Κέντρο Ημέρας την Τρίτη 23 Ιουνίου, από τις 9.30 πμ έως τις 11.30. Επειδή ο αριθμός των δειγμάτων που μπορούν να συγκεντρωθούν ημερησίως είναι περιορισμένος, και για την καλύτερη οργάνωση, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός, παρακαλείστε να δηλώσετε την πρόθεσή σας, στο τηλέφωνο του Συλλόγου 2721089978 ή στο τηλέφωνο του Κέντρου Ημέρας 2721301191.

Σε περίπτωση που ο αριθμός αυτών που επιθυμούν να εξεταστούν τα παιδιά τους, ξεπεράσει το μέγιστο αριθμό που έχει θέσει ως ημερήσιο όριο το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας, θα πραγματοποιηθεί συμπληρωματικός δειγματοληπτικός έλεγχος.

2 Απριλίου 2020

Αποδεχόμαστε, Ενημερώνουμε, Υποστηρίζουμε

Παγκόσμια ημέρα ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό.

Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας.

Κέντρο Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό Μεσσηνίας Ε.Υ.Τ.Υ.Χ.Ι.Α. 

Σας προσκαλούμε όλους,

στο Αποκριάτικο Πάρτυ μας που θα πραγματοποιηθεί την Τσικνοπέμπτη,

(καιρού επιτρέποντος),

13.30 με 16.30

στο χώρο του Κέντρου Ημέρας Ε.Υ.Τ.Υ.Χ.Ι.Α.

🤡💃

Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας,

σε συνεργασία με το Ίδρυμα "Λασκαρίδη" και το ΑΤ AUTISM,

σε συνέχεια του εκπαιδευτικού προγράμματος - εργαστηρίου Synergy,

που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο στην Καλαμάτα,

με κεντρικό ομιλητή τον κο Ritchard Mills

διοργανώνουν το δεύτερο μέρος του προγράμματος

την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020,
στο Ξενοδοχείο ΕΛΙΤ στην Καλαμάτα, από τις 9,30 πμ έως τις 16,30.

Στην ημερίδα αυτή, εισηγητής θα είναι ο κος  Richard Mills

(δεν θα υπάρχει μετάφραση) και απευθύνεται αποκλειστικά

σε θεραπευτές του Κέντρου Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό Μεσσηνίας,

καθώς και σε εκπαιδευτικούς σχολικών μονάδων,
με την απαραίτητη προϋπόθεση πως παρακολούθησαν το πρώτο μέρος της παρουσίασης.

Κόστος συμμετοχής στην ημερίδα, είναι 40 €.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΕ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ – ΤΕ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ – ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ

Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Μεσσηνίας, Ν.Π.Ι.Δ., που εδρεύει στη Καλαμάτα, ζητά να προσλάβει Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό, με τις εξής ειδικότητες:

α) ΠΕ Ψυχολόγο, και ΤΕ Εργοθεραπευτή/τρια, με σχέση εξαρτημένης εργασίας μερικής απασχόλησης, ορισμένου χρόνου,

β) ΤΕ Κοινωνικό Λειτουργό, με σχέση εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης, ορισμένου χρόνου,

για τις ανάγκες του «Κέντρου Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό Μεσσηνίας», που εδρεύει στην Καλαμάτα (Εργατικές Κατοικίες Ασύλου- Καλαμάτα), για τη χρονική περίοδο από 01- 03- 2020 έως 20- 06-2020.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ:

 • Πτυχίο, αντίστοιχο της προς πρόσληψη ειδικότητας, Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης του εσωτερικού ή ισότιμης αναγνωρισμένης σχολής του εξωτερικού.
 • Ετήσια τουλάχιστον κλινική εμπειρία σε αντίστοιχες δομές αυτισμού.
 • Άδεια άσκησης επαγγέλματος, στις ειδικότητες που απαιτείται.

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:

 1. Απλή αίτηση με φωτογραφία.
 2. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο αποδεικτικού σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή ισότιμων αναγνωρισμένων σχολών του εξωτερικού.
 3. Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα συνοδευόμενο από επικυρωμένα φωτοαντίγραφα για τυχόν:
 • Μεταπτυχικούς τίτλους σπουδών.
 • Βεβαιώσεις Εξειδίκευσης
 • Βεβαιώσεις Προϋπηρεσίας
 • Συστατικές Επιστολές.
 1. Για τους άντρες υποψήφιους επικυρωμένο αντίγραφο απολυτηρίου στρατού ή βεβαίωση νόμιμης απαλλαγής.

Η διαδικασία επιλογής θα πραγματοποιηθεί βάσει μοριοδότησης των προσόντων των υποψηφίων και συνέντευξης που θα ακολουθήσει για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και ταχυδρομικά σε έντυπη μορφή μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, στα γραφεία του Συλλόγου, Εργατικές Κατοικίες Ασύλου - Τ.Κ. 24100 – Καλαμάτα ως και τις 14 Φεβρουαρίου 2020 (σφραγίδα ταχυδρομείου).

Μετά την ημερομηνία αυτή καμία αίτηση δε θα γίνεται δεκτή.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2721089978.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

 

Χριστοδουλόπουλος Ευστάθιος

 

Για να δείτε την προκύρηξη πατήστε εδώ

 

«ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ»

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας, ευχαριστεί θερμά την οικογένεια «Καρέλια», που για μια ακόμα φορά, στηρίζει οικονομικά τις προσπάθειές μας, για δημιουργία δομής υποστήριξης ενηλίκων ατόμων με αυτισμό, μέσω μιας πολύ σημαντικής χρηματικής δωρεάς, ύψους Εκατό Χιλιάδων Ευρώ (100.000€).

Η οικογένεια «Καρέλια» είναι αρωγός στις προσπάθειες για βελτίωση των συνθηκών ζωής και εκπαίδευσης των ατόμων με Αυτισμό και των Οικογενειών τους, από την ίδρυση του Φορέα μας το 2007.

Πολύ περισσότερο σήμερα, στις δύσκολες οικονομικά συνθήκες που περνά η χώρα μας, με την ανθρωπιά και την ευαισθησία που δείχνει μέσα από ενέργειες σαν αυτή, έρχεται να υποκαταστήσει σε ένα βαθμό τις κρατικές υποχρεώσεις και εξασφαλίζει την όσο το δυνατόν καλύτερη λειτουργία δομών που έχουν σαν σκοπό την εκπαίδευση και ανακούφιση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Ευχόμαστε από καρδιάς οικογενειακή ευτυχία, αλλά και το καλύτερο δυνατόν στα επιχειρηματικά σχέδια της εταιρίας - οικογένειας «Καρέλια», που έχουν αδιαμφισβήτητο αντίκτυπο στην κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης μας, δίνοντας την υπόσχεση πως η οικονομική αυτή βοήθεια, θα αξιοποιηθεί με σύνεση και τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προς όφελος όλων των Ατόμων με Αυτισμό.

 

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

Για να δείτε το ευχαριστήριο πατήστε εδώ

Τιμήθηκαν για την προσφορά τους στο Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας και στο Κέντρο Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό Μεσσηνίας οι Μεσσηνιακή Αμφικτυονία, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Καλαμάτα 80 Volley και TornadosPFA.

Φωτογραφίες Νίκος Ηλιόπουλος.

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020 η κοπή της πίτας του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας. Ευχαριστούμε όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Σας ευχόμαστε καλή και δημιουργική χρονιά.

Εκπαίδευση στην Παροχή Πρώτων Βοηθειών

για Γονείς - Κηδεμόνες Ατόμων στο Φάσμα του Αυτισμού

Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό, σε συνεργασία με το Παράρτημα Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, διοργανώνουν για μια ακόμα φορά, Εκπαιδευτικό Σεμινάριο  με θέμα «Εκπαίδευση στην Παροχή Πρώτων Βοηθειών για Γονείς με Παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού».

 Το Σεμινάριο είναι δωρεάν για μέλη του Συλλόγου και απευθύνεται σε γονείς- συνοδούς παιδιών - ατόμων που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού και θέλουν να ξαναθυμηθούν ή να έχουν μία πρώτη γνωριμία και εξοικείωση με τις πρώτες βοήθειες.

Στοχεύει στην γνωριμία και εξοικείωση των συμμετεχόντων με τις βασικές αρχές πρόληψης, αντιμετώπισης & διάσωσης, σε μια σειρά από περιστατικά που μπορεί να συμβούν τόσο στον οικιακό χώρο και συνδέεται με την ψυχική υγεία και την ειδική αγωγή όσο και έξω από αυτόν.

Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο θα υλοποιηθεί σε δύο ομάδες, έως 12 άτομα η καθεμιά και θα έχει συνολική διάρκεια 4 ωρών.

 • Η πρώτη ομάδα θα μπορεί να παρακολουθήσει το πρόγραμμα την Πέμπτη 23 και την Τρίτη 28 Ιανουαρίου από τις 4.00μμ έως τις 6.00μμ.
 • Η δεύτερη ομάδα θα μπορεί να παρακολουθήσει το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020, από τις 9.30 πμ έως τις 13.30μμ,

Και τα δύο προγράμματα θα υλοποιηθούν στο χώρο του Παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας, Κεφάλα 5 (πλησίον Σιδηροδρομικού Σταθμού Καλαμάτας) και θα έχει συνολική διάρκεια 4 ωρών.

 Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται αυτοπροσώπως στο γραφείο του Συλλόγου στις Εργατικές Κατοικίες Ασύλου ή στα τηλέφωνα 2721089978 και 2721301191, από τις 10.00 πμ ως τις 19.00 μμ, καθημερινά έως και την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου.

Η δήλωση συμμετοχής και η παρουσία σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος είναι απαραίτητη, ενώ θα δοθεί και βεβαίωση από τον Ερυθρό Σταυρό σε όσους ολοκληρώσουν το πρόγραμμα.

 

Για να δείτε το δελτίο πατήστε εδώ

Σελίδα 1 από 5

Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 155 επισκέπτες και κανένα μέλος

Διεύθυνση

Εργατικές Κατοικίες Ασύλου, Καλαμάτα

Τηλέφωνα επικοινωνίας

2721089978 Σύλλογος

2721301191 Κέντρο Ημέρας

694 416 9486 Διοικητικά Υπεύθυνος

Ωρες Λειτουργίας

Δευτέρα-Παρασκευή

Σύλλογος 08:00-16:00

Κέντρο Ημέρας 11:00-19:00

Email

Email Συλλόγου : autismmessinia@gmail.com

Email Κέντρου Ημέρας : autism.kalamata@gmail.com