Δελτίο Τύπου

«Τα αθλητικά ιδεώδη τα οποία ο «ΑΟ Καλαμάτα 1980» προάγει, επιτάσσουν την αντίληψη του αθλητισμού ως μέσο εξάσκησης του σώματος, καλλιέργειας του πνεύματος, εξευγενισμού της ψυχής και σύσφιξης των ανθρώπινων σχέσεων. Τα αθλητικά σωματεία λοιπόν οφείλουν να είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την κοινωνία της Πόλης μας και να συμμετέχουν σε ευγενείς προσπάθειες έξω από τα στενά αθλητικά πλαίσια.

Για το λόγο αυτό, η διοίκηση του «ΑΟ Καλαμάτα 1980» τμήμα «VolleyBall» και ο «Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας» ανακοινώνουν την έναρξη της συνεργασίας τους.

Ο «Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας», είναι ένας φορέας που δραστηριοποιείται στην Καλαμάτα, από το 2007 προσπαθώντας να ενημερώσει για το τι είναι ο Αυτισμός και να αναδείξει θέματα που αφορούν τα άτομα με αυτισμό προσπαθώντας να τα βοηθήσει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Για το λόγο αυτό έχει δημιουργήσει το «Κέντρο Ημέρας για Παιδιά και Εφήβους με Αυτισμό» (Ε.Υ.Τ.Υ.Χ.Ι.Α.) στην Καλαμάτα, στο οποίο δέχονται δωρεάν θεραπευτική παρέμβαση, πάνω από τριάντα παιδιά και έφηβοι από τη Μεσσηνία, που είναι στο φάσμα του Αυτισμού. Στόχος του Συλλόγου είναι η διεύρυνση των δομών, υποστηρίζοντας όλα τα άτομα με αυτισμό, ανεξαρτήτως ηλικίας και λειτουργικότητας.

Σκοπός της συνεργασίας αυτής είναι, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση για τις δραστηριότητες και τους σκοπούς του Συλλόγου, μέσω των δράσεων της ομάδας μας «ΑΟΚ ’80», τόσο εντός όσο και εκτός της περιοχής μας. μεταφέροντας το μήνυμα της συνεργασίας, της αποδοχής και της υποστήριξης των ατόμων με αυτισμό και γενικότερα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Για να πετύχουμε τον παραπάνω σκοπό, καλούμε από κοινού τους φίλους μας αλλά και γενικότερα όλους τους συμπολίτες μας να μείνουν συντονισμένοι ώστε να ενημερώνονται για τις κοινές δράσεις που θα σχεδιάσουμε και θα υλοποιήσουμε, και μέσω της συμμετοχής τους να υποστηρίζουν έμπρακτα μια αθλητική -κοινωνική προσπάθεια, που μπορεί αμοιβαία να μας κάμει όλους καλύτερους.

Είμαστε σίγουροι ότι το εγχείρημα μας αυτό θα βρει μεγάλη ανταπόκριση από την πόλη της Καλαμάτας και θα αποτελέσει εφαλτήριο για μια ευρύτερη διασύνδεση του αθλητισμού με θέματα ευαισθητοποίησης της κοινωνίας.»

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 14 επισκέπτες και κανένα μέλος