Συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας

Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΕΡΓ. ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΑΣΥΛΟΥ

ΤΗΛ-FAX:2721089978

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Syllogos

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 04-11-2019

Προς: ΜΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Δευτέρα 04 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας, εκπροσώπων Φορέων Αυτισμού με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κο Κωτσιόπουλο Ιωάννη.

Στη συνάντηση αυτή, συμμετείχαν η Πρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό-Δ.Α.Δ. Καστοριάς κα Ζάγκα Αριστούλα, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων - Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Ν. Εβρου, «Ο Άγιος Βασίλειος» κα Μαυρίδου Ευαγγελία, το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας κος Σαραβελάκης Κωνσταντίνος, ο βουλευτής Καστοριάς της Νέας Δημοκρατίας κος Τζηκαλάγιας Ζήσης, καθώς και Προϊστάμενος Τμήματος Β’ της Δ/νσης Ψυχικής Υγείας κος Γεωργακόπουλος Δημήτρης.

Έγινε σύντομη ενημέρωση του Γενικού Γραμματέα κου Κωτσιόπουλου σχετικά με τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες των ατόμων με αυτισμό και τέθηκαν θέματα σχετικά με την απαίτηση υποστήριξης των ατόμων με αυτισμό όλων των ηλικιακών ομάδων και ιδιαίτερα των ενηλίκων ατόμων.

Για το λόγο αυτό κατατέθηκε υπόμνημα σχετικά με την ανάγκη δημιουργίας εξειδικευμένων δομών φιλοξενίας για ενήλικα άτομα με Αυτισμό, στις τρεις περιοχές Μεσσηνία. Καστοριά και Έβρο.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, παραδέχτηκε την έλλειψη τέτοιων δομών φιλοξενίας στο σύνολο της χώρας και την ανάγκη δημιουργίας αντίστοιχα και δεσμεύτηκε πως θα προωθήσει αρμοδίως προς τον Υπουργό Υγείας τις προτάσεις που θα κατατεθούν για να υπάρξει Έγκριση Σκοπιμότητας Ίδρυσης αυτών των δομών και πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη δημιουργία τους, μέσω του ΕΣΠΑ.

Στη συνέχεια, σε συνάντηση του εκπροσώπου του Φορέα μας κου Σαραβελάκη με την Προϊσταμένη της Δ/νσης Ψυχικής Υγείας κα Φράγκου, τέθηκε το θέμα της Επέκτασης της δομής μας Κέντρο Ημέρας Αυτισμού Μεσσηνίας «Ε.Υ.Τ.Υ.Χ.Ι.Α.» και σε ηλικίες μεγαλύτερες των 18 ετών και τροποποίηση της σχετικής άδειας λειτουργίας, κάτι για το οποίο όπως ανέφερε η Προϊσταμένη, αναμένουν της έγκριση της οικονομικής επιτροπής του Υπουργείου Υγείας.

Ευελπιστούμε για την ευτυχή εξέλιξη των δύο αυτών θεμάτων, που είναι πρώτης προτεραιότητας για τον Φορέα μας.

Για να δείτε το δελτίο τύπου πατήστε εδώ.

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 27 επισκέπτες και κανένα μέλος