Εργατικές Κατοικίες Ασύλου, Καλαμάτα 2721089978 6944169486 autismmessinia@gmail.com Δευτ.-Παρ. 08:00-19:00

Μια μαριονέτα με αυτισμό ονόματι Τζούλια είναι ο νέος χαρακτήρας που θα συμπληρώσει την παρέα του Έλμο, του Μπερτ, του Έρνι, του Μεγάλου Κίτρινου Πουλιού και του Cookie Monster στη δημοφιλή παιδική εκπομπή «Sesame Street».

Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτή η παιδική σειρά, από τότε που ξεκίνησε να προβάλλεται πριν από σχεδόν 50 χρόνια, «εισάγει» πρωτοποριακούς τρόπους και διαφορετικούς χαρακτήρες για να διδάξει στα παιδιά κοινωνικά θέματα.

Η σειρά, η οποία προβλήθηκε για μικρό χρονικό διάστημα και στην Ελλάδα με τίτλο «Σουσάμι Άνοιξε», προτείνει λοιπόν ένα νέο χαρακτήρα, τη μαριονέτα με αυτισμό ονόματι Τζούλια, όπως αποκάλυψαν οι δημιουργοί της σε τηλεοπτική εκπομπή του CBS.

«Το μεγάλο ζήτημα από την αρχή ήταν «Πώς το κάνουμε αυτό; Πώς μιλάμε για τον αυτισμό;» είπε στην εκπομπή η συγγραφέας του «Sesame Street», Κριστίν Φεράρο. «Είναι παγίδα γιατί ο αυτισμός δεν είναι ένα πράγμα, γιατί είναι διαφορετικό για τον καθένα ξεχωριστά που έχει αυτισμό».

Αυτό ακριβώς αντιμετωπίζουν καθημερινά ορισμένοι αυτιστικοί άνθρωποι.

Πηγή : The National Autistic Society.

Είμαι αυτιστική. Και μερικές φορές έχω πάρα πολλές πληροφορίες. Είναι σαν ο εγκέφαλός μου να είναι πολύ γεμάτος - και είναι έτοιμος να εκραγεί.

Πηγή : The National Autistic Society

Aυτό το video δημιουργήθηκε με τη βοήθεια αυτιστικών ανθρώπων για να σας βοηθήσει να πάρετε μια ιδέα για το πως είναι όταν λαμβάνετε πάρα πολλές πληροφορίες.

Είναι διαδραστικό και μπορείτε να μεταβάλλετε την ανάλυση του video.

Πηγή : The National Autistic Sosiety

Διεύθυνση

Εργατικές Κατοικίες Ασύλου, Καλαμάτα

Τηλέφωνα επικοινωνίας

2721089978 Σύλλογος

2721301191 Κέντρο Ημέρας

6944169486 Πρόεδρος- Σαραβελάκης Κωνσταντίνος

Ωρες Λειτουργίας

Δευτέρα-Παρασκευή

Σύλλογος 08:00-16:00

Κέντρο Ημέρας 11:00-19:00

Email

Email Συλλόγου:

autismmessinia@gmail.com

Email Κέντρου Ημέρας: 

autism.kalamata@gmail.com